Extra

Meer Van Dis in video en foto

Kameropera I will come back

Adriaan van Dis schreef het libretto voor de opera ‘I will come back’, een kameropera van Robert Groslot, gebaseerd op zijn autobiografische roman ‘Ik kom terug’. Met: Héloïse Mas (mezzosopraan) & Thomas Oliemans (bariton).

Hier is … Adriaan van Dis
Alle zeven edities van ‘DWDD Heimwee: Hier is… Adriaan van Dis’ zijn hier verzameld, en terug te kijken bij BNN VARA. Met onder andere Yuval Noah Harari, Stephen Fry en Hilary Mantel.

Een aantal afleveringen van dit legendarische televisieprogramma van Adriaan van Dis is terug te kijken bij VPRO/ Cultura.

Adriaan Dist

In de serie ‘Adriaan Dist’ analyseert schrijver en hiphop-liefhebber Adriaan van Dis elke aflevering een relevante Nederlandse raptekst. Deze aflevering keer staat hij stil bij de dood van rapper Feis, een rolmodel voor de jeugd en Rotterdams icoon, die een jaar geleden om het leven werd gebracht.

Tatoeage Ik kom terug

Een lezer liet een wel heel bijzonder tatoeage zetten…

‘Met mijn middelste zus Sonja in Bergen aan Zee.              Zij stimuleerde mijn lezen en gaf me mijn eerste dichtbundel. De enige jeugdfoto waarop ik lach. Vermoedelijk: 1953.’

Lees hier het hele interview in Pelita Nieuws.