Nieuws

Nieuwe lusten

Een groot aantal schrijvers van Uitgeverij Atlas Contact werkt mee aan het boek De nieuwe lusten, een verhalenbundel geïnspireerd op het schilderij De tuin der lusten van Jheronimus Bosch : Niña Weijers, Hanna Bervoets, A.H.J. Dautzenberg, Nelleke Noordervliet, Adriaan van Dis, P.F. Thomése schreven een nieuw verhaal voor de bundel. H.M. van den Brink is de redacteur van dit omvangrijke project.
H.M. van den Brink stelt: ‘Tot mijn verrassing, mijn aangename verrassing, zeiden alle benaderde auteurs meteen ja op het verzoek om een verhaal naar aanleiding van De Tuin der lusten te schrijven. Ik denk dat het met de dubbelzinnigheid van het schilderij te maken heeft. De afbeeldingen zijn heel concreet en raadselachtig tegelijk. Ze bieden zowel een aanknopingspunt als ruimte voor het eigen verhaal van iedere schrijver. Het is fascinerend om te lezen hoe verschillend, hoe persoonlijk en hoe eigentijds de beelden van Jheronimus Bosch kunnen worden vertaald. De tweeëntwintig stukken vormen samen een nieuw tableau dat uitblinkt door zijn wellustige gevarieerdheid.’
2016 is het jaar van Jheronimus Bosch. Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch presenteert van 13 februari tot en met 8 mei 2016 de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Met naar verwachting 20 schilderijen (panelen en triptieken) en 19 tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch (ca. 1450 ‘s-Hertogenbosch 1516) ooit.
Het boek Nieuwe lusten verschijnt op 1 april 2016 bij Uitgeverij de Geus.

Tags:

Show Comments (0)