Nieuws

Adriaan van Dis te gast bij Reyers Laat en Tros Nieuwsshow

Donderdag 6 november was Adriaan van Dis  te gast bij Reyers laat  op de Belgische televisie (Canvas). Presentator Lieven van Gils sprak met Van Dis over de ‘koloniale geschiedenis van zijn familie’ en over de band met zijn moeder.

De uitzending kunt u via deze link  terugkijken.

Op zaterdag 8 november werd Adriaan van Dis geïnterviewd in de Nieuwsshow op NPO Radio 1. Het gesprek ging over zijn moeder, ‘iedereen vond mijn moeder enig, behalve als je er een kind van bent’ en over de roman die hij over hen beiden schreef, ‘ik raad het iedereen aan, interview je oude ouders!’. Hij vertelt dat zijn roman Ik kom terug niet volledig non-fictie is: ‘als verhalenschrijver ben ik met de verhalen aan de haal gegaan. Soms kreeg ik een strootje waar ik een heel verhaal van maakte. In die zin is het een roman’. Van Dis is tevreden met het boek dat hij schreef, spijt heeft hij niet: ‘ik heb er vrede mee dat ik mijn moeder een papieren graf heb gegeven.’

Het interview bij de Nieuwsshow op NPO radio 1 is via deze link  terug te luisteren.

Tags: