Nieuws

10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis: ‘Bekentenissen van een postkoloniaal’

In zijn Rudy Kousbroeklezing op 14 april, de 10de en laatste in een reeks die als eerbetoon aan Kousbroek vanaf 2011 jaarlijks in De Rode Hoed heeft plaatsgevonden, reflecteert Van Dis op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd en de betekenis die dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons eigen wereldbeeld heeft.

Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en in zijn literaire werk. Die Indische achtergrond scherpte zijn blik op geschiedenis, politiek en literatuur, en zijn nieuwsgierige betrokkenheid voerde hem als schrijvende reiziger naar Azië en Afrika.

Na de lezing zal de befaamde jazz-zangeres Astrid Seriese met gitarist Erwin van Ligten muziek vertolken die geïnspireerd is door kolonie en migratie. Datum: 14 april Aanvang: 20.00 uur Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam Ticket: Normale prijs: €13, CJP, studenten- of stadspas: €10,50, via deze link.

Tags: